liv - leg - luft

Om os

Stenbjerg Feriekoloni

Feriekolonien Stenbjerg er et fristed og ferieaktivitetscenter, hvor børn og unge i plejefamilier og på socialpædagogiske opholdssteder kan komme på ferie- eller weekendophold.

Vi tror på, at hverdagens trummerum kan få ny energi under et ferie- eller weekendophold i fantastiske rammer, hvor uddannet og nærværende pædagogisk personale sørger for, at alle får en god oplevelse. Samtidig udgør et ophold på Feriekolonien et sundt mentalt afbræk for alle medlemmerne af plejefamilien.

Kolonien er smukt placeret i skov og natur i udkanten af Kolding, tæt på fjorden.

Værdigrundlag

Tilgange

Anerkendende tilgang

Den anerkendende tilgang handler om at have en grundantagelse om at alle mennesker er ligeværdige deltagere i livet og kommer med sine egne ressourcer og drømme. At arbejde anerkendende betyder at se på det, der virker, og lade det være inspiration til endnu bedre løsninger. Tilgangen bygger blandt andet på følgende grundantagelser:

  • Konstruktiv opmærksomhed øger vores selvværd og giver os mere mod på nye udfordringer
  • Vi bliver mest inspireret til at tænke og handle anderledes, når vi forfølger tanker om en fremtid, vi ønsker os.
  • Vi kan ofte lære mere af vores succeser end af vores fejltagelser.
  • Alle mennesker er lige værdige, også selvom vi indtager forskellige roller, somme tider med forskel i autoritet.

Miljøterapeutisk tilgang

Miljøterapi er en systematisk anvendelse af miljøet i et gennemtænkt behandlingstiltag, der adresserer og hjælper borgeren med at håndtere sine problemer. I miljøterapi er der fokus på at tilpasse miljøet, så det gavner den unge.
Det kræver, at man har øje for ”den nærmeste udviklingszone”, hvor udfordringer ikke er for store, så de overgår den unges muligheder fuldstændig. Miljøet må heller ikke blive så forsimplet, at den unge ikke udvikler sig.